Start strategische samenwerking PeopleWare en Alticom Datacenters

1383731689_pwlogo2

Met de bouw van een datacenter in de mediatoren in IJsselstein gaat een strategische samenwerking van start tussen PeopleWare ICT Solutions en Alticom Datacenters. Samen bieden de partijen een geïntegreerde dienst aan voor het outsourcen van ICT. Alticom biedt housing services in diverse mediatorens verspreid over Nederland, PeopleWare verzorgt de infrastructuur en het beheer.

PeopleWare ICT Solutions biedt klanten een platform voor een ICT infrastructuur, die variëert van remote werkplekken, tot servercapaciteit, tot een complete infrastructuur op pay for use basis. Om de hoge continuïteitseisen te waarborgen, maakt PeopleWare gebruik van externe datacenters. Onder meer vanuit een datacenter in de Alticom mediatoren in Alphen aan de Rijn. In de zogenaamde Gerbrandytoren in IJsselstein bouwt  Alticom een tweede datacenter dat volledig op de behoeften van PeopleWare is afgestemd en dat zich bevindt op een ‘private floor’. PeopleWare neemt het datacenter het eerste kwartaal van 2014 in gebruik.

Groene en lokale karakter doorslaggevend in keuze

Mark van Liempt, directeur van PeopleWare: “De vraag onder onze klanten naar groene datacenters wordt steeds groter. Alticom koelt haar datacenters door middel van direct free air cooling, waarbij je gebruik maakt van koele lucht van buiten. De combinatie van het groene karakter en de hoge kwaliteit van de diensten maakt de datacenters van Alticom uniek in Nederland.”

Ook in de landelijke spreiding van de mediatorens ziet PeopleWare een groot voordeel. Van Liempt: “Wij willen graag dichtbij de klant zitten. Onze ervaring is dat klanten dat prettig vinden, maar ook zijn de verbindingen dan optimaal. Wanneer een datacenter zich op grote afstand bevindt, kan namelijk wel degelijk vertraging ontstaan. Het gaat hier weliswaar om milliseconden, maar zeker voor onze internationale klanten kan die vertraging toch storend werken.”

Over Peopleware ICT Solutions en Alticom Datacenters

PeopleWare ICT Solutions biedt ICT outsourcingsdiensten, infrastructurele activiteiten, software ontwikkeling en detachering van ICT professionals. De ICT systemintegrator mag bedrijven zoals Sony, Mercedez Benz NL en Cofely tot haar klantenkring rekenen. PeopleWare is ISO 9001-2008 gecertificeerd.

Alticom Datacenters biedt housing services in 24 mediatorens die verspreid zijn over Nederland. De torens bevatten de perfecte bouwstenen voor datacenters: ongehinderde levering van energie, noodstroom en no-break faciliteiten, uitstekende connectiviteit en een hoge graad van beveiliging. Mede door het gebruik van free air cooling behoren de datacenters van Alticom tot de meest milieuvriendelijke en energie-efficiënte van Nederland.

PeopleWare

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl