Stichting Kerstboom rekent op steun bij realisatie 19e ontsteking

Voet van de mast wordt weer aangelicht; verdere verbeteringen aan de ledlampen, Stichting Kerstboom rekent op steun bij realisatie 19e ontsteking 

IJsselstein, september 2016 – Nadat vorig jaar veel is bereikt op het gebied van duurzaamheid van zowel de verlichting als de financiën gaat de IJsselsteinse Stichting Kerstboom dit jaar verder op de ingeslagen weg. Dezer dagen start de fondsenwervingscampagne die het mogelijk moet maken om de Gerbrandytoren voor de 19e keer om te toveren tot de Grootste Kerstboom. Dit jaar wordt er geïnvesteerd in een nieuwe verlichting voor de voet van de mast en worden de ledlampen verder verbeterd.  Alles is gericht op opnieuw een spectaculaire ontsteking op 10 december aanstaande.

Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting Grootste Kerstboom vertelt: “Wij hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Na de spectaculaire ontsteking vorig jaar, waarbij de boom tot verrassing van iedereen ‘danste’ op een kersthit van Mariah Carey, bleek helaas dat een aantal van de 120 fonkelnieuwe energiezuinige lampen niet bestand was tegen de gure weersomstandigheden op grote hoogte. Dat probleem hebben we destijds aangepakt door een aantal lampen nog in de brandperiode vervangen. Inmiddels hebben we een structurele oplossing gevonden.”

Die oplossing bestaat uit een speciale vochtwerende isolatie van de 120 led-armaturen. Ook wordt verder gesleuteld aan een verbetering van de zichtbaarheid van de lampen, de eerste nachtelijke tests met een verbeterde reflector laten goede resultaten zien.

Goed nieuws is ook dat, als de benodigde financiën binnen komen van donateurs, ‘vrienden’ en sponsoren, de witte betonnen voet van de mast dit jaar weer verlicht zal worden. De voorzitter: “ Dat stond nog op ons wensenlijstje. Vorig jaar hebben we, vooral dankzij het Roest Crollius Fonds, substantiële investeringen kunnen doen in de ledlampen en daarmee het laten stralen van de boom. Dit jaar hopen we ook de onderkant van de mast weer te kunnen aanlichten met nieuwe lampen, dat zal de zichtbaarheid zeker ten goede komen.”

 Trouwe sponsoren ALTICOM, AMPCO FLASHLIGHT RENTAL, SKY RADIO en VOLKERWESSELS TELECOM zijn ook dit jaar weer van de partij en ook regionale en lokale bedrijven en de gemeente IJsselstein hebben opnieuw hun steun toegezegd. Maar daarmee is de stichting er nog niet. De steun van donateurs blijft zeer belangrijk. Binnenkort start traditiegetrouw de fondsenwerving in de regio.

In 1992 kon de Grootste Kerstboom ter Wereld voor het eerst ontstoken worden. Vanaf dat moment is het, mede dankzij donateurs, sponsoren en ‘Vrienden van de Grootste Kerstboom’ in totaal 18 keer gelukt voldoende geld bij elkaar te brengen om de kersttraditie in stand te houden. Voor meer informatie, zie www.degrootstekerstboom.nl.

 Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting Kerstboom bestaat nu uit: Mieke Kromwijk, (voorzitter), Rob de Paauw (secretaris), Roel de Vries (penningmeester en donateurswerving), Feddo Hartelust (sponsoring), Kathy Reinerie (website, social media), Jaap Schimmel (vrienden) en Herbert van Zijl (pers en PR)

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl