Terugblik Datacenter Summit 2017

Uitgever Sellair organiseerde afgelopen zomer het Datacenter Summit op Landgoed Oudegein. Aanwezig waren Ben Timmer van Colt technology services Nederland, Jeff Scipio van Claranet Benelux, Andrew van der Haar van DC Groningen, Robin Verlangen van Alticom, Roland Kamphuis van InterDC, Gert-Jan Huizer van NL-DC, Paul Faas van Dataplace, Vincent Wammes van DC Valley en Frank de Fremery van Maincubes. De negen aanwezigen spraken onder leiding van een van de hoofdredacteuren over trends en zaken die hen bezighouden.

Bij de vraag of ze het Nederlandse datacenterlandschap in één woord willen vangen, lijkt dat de meningen verdeeld zijn. Alleen het woord ‘knooppunt’ valt twee keer. Toch blijkt er een overlap te zijn. De stad Amsterdam, connectiviteit en internet gaan immers hand in hand met de term knooppunt, al verschillen de meningen over de details. “Dankzij AMS-IX en uitstekende basisvoorzieningen en personeel hebben we heel veel hoogwaardig faciliteiten”, zegt Robin Verlangen van Alticom. “Daardoor hebben we ook veel hoogwaardige klanten. Je kunt vanuit Amsterdam makkelijk de hele wereld bereiken.”

Wat in deze setting heel duidelijk naar voren kwam is dat iedereen doorheeft en ervaart dat de vraagzijde van de markt is veranderd. Dat is enerzijds een logische ontwikkeling omdat de markt inmiddels volwassener is geworden. Aan de andere kant zijn er regels en behoeftes die van veel recentere datum zijn en die de nodige impact hebben.

Een volledig verslag van de ChannelConnect Datacenter Summit 2017 is te lezen in het Datacenter & Cloud Dossier. In onderstaand filmpje zie je interviews van Andrew van der Haar en Robin Verlangen.

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl