News Roundup september: kopzorgen over opslag en muziek in datacenters

Ook in september hebben we boeiend, leuk en bijzonder datacenternieuws op een rij gezet. Zo zit er muziek in datacenters en is uit onderzoek gebleken dat de meeste organisaties het belangrijk vinden dat hun data in Nederland wordt opgeslagen.

Strategische kopzorgen over opslag

Europese it-managers worstelen met de vraag wat de beste langetermijnaanpak is voor hun data-opslag. Hoofdoorzaken van deze stress: de eisen op het gebied van de informatiebeveiliging en de complexiteit van de huidige it-infrastructuren. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Colt Technology Services.
 Aan het onderzoek namen 700 it-verantwoordelijken deel. Negen van de tien geven aan dat hun bezorgdheid dusdanig is dat deze duidelijk zijn weerslag heeft op hun werk.
Opvallende uitkomst van dit onderzoek is dat de Nederlandse it-managers duidelijk een stuk relaxter zijn dan hun collega’s in andere Europese landen. Met betrekking tot de complexiteit van de langetermijnvraagstukken rondom data-opslag beoordeelt slechts 3 procent van de Nederlanders deze als ‘extreem hoog’, 38 procent noemt haar ‘behoorlijk’ en 50 procent zegt dat het allemaal wel meevalt. Hoe anders is dat bij onze oosterburen! Daar vindt 16 procent deze complexiteit een extreem lastig gebied en 67 procent ziet dit als ‘behoorlijk’ lastig. “Valt wel mee,” zegt in Duitsland maar 12 procent.
Wat zouden wij toch anders en beter doen?

Klik hier voor een pdf van het onderzoeksrapport.

Meerderheid wil data in NL

Hoe belangrijk is het voor bedrijven dat data in Nederland wordt opgeslagen? De meeste organisaties (51 procent) vinden dit belangrijk tot zeer belangrijk en twintig procent vindt het enigszins belangrijk, zo blijkt uit onderzoek dat it-bedrijf Proact in samenwerking met AutomatiserinGids deed. Ruim de helft (52 procent) slaat de data momenteel daadwerkelijk in Nederland op. Slechts drie procent noemt opslag in eigen land zeer onbelangrijk.

Op hoogte

Niet alleen Alticom zoekt het hogerop. In Londen kunnen ze er ook wat van. Onlangs opende South Hook Gas, leverancier van LNG (vloeibaar gas) een datacenter op de 28ste verdieping van de smalle, taps toelopende Shard Tower.
 Volgens de ontwerper en bouwer van het datacenter was de keuze van de componenten lastig vanwege de hoogte en de beperkte ruimte.
Wat zou het hoogste datacenter zijn als we satellieten en ruimtestations buiten beschouwing laten?

Er zit muziek in datacenters

Fascinerend: drie artistieke video’s geïnspireerd op de led-lampjes en de geluiden in datacenters. De componist Matt Parker maakte hiervoor geluidsopnamen in het datacenter van de universiteit van Birmingham en in een niet nader genoemd tweede datacenter.
 Op het conservatorium van Birmingham is deze compositie te horen op een 6.1 surround sound installatie. Met een goede stereo headset kom je een beetje in de buurt van deze geluidsbeleving.

Slimme tips

Agendatip: Beurs Energie, 7-9 oktober, Brabanthallen Den Bosch

Twittertip: @datacenter
Een recente tweet van @datacenter:

‘UK Government Western Europe’s Biggest Public Sector IT Spender: //goo.gl/UeHCYt by @yevgeniy_s
’

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl