Tier010 event: Beyond Smart Cities

Datacenters zijn het fundament van de digitale economie, en spelen een steeds belangrijkere rol in de steden van de toekomst.  Ook in het afgelopen jaar is de Nederlandse datacentermarkt weer hard gegroeid. Reden is dat steeds meer bedrijven hun bedrijfsvoering en processen digitaliseren. Datacenters zijn het fundament voor al deze diensten. Met een gemiddelde groei van 17,5% in de laatste vijf jaar is de sector in korte tijd in omvang verdubbeld. Dit blijkt uit het Dutch Datacenter Report 2017 van de Dutch Datacenter Association (DDA). De trends wijzen erop dat deze groei de komende jaren gaat doorzetten. Het groeiende dataverkeer vraagt steeds meer om datacentercapaciteit. Naar verwachting gaat twee derde van de datacenterexploitanten uitbreiden in 2017.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 70 procent van de bedrijven hun IT-platformen nog in huis heeft staan. Over 5 jaar is dat nog maar 50%. Deze organisaties hebben vaak als reden het ‘eng’ te vinden om hun ICT-omgeving te outsourcen, vaak is het onwetendheid of men heeft het idee dat ze de controle verliezen. Ook het vastzitten aan langdurige contracten kan een belemmering zijn.

Het outsourcen kent ook voordelen. Bedrijven kunnen zich nu focussen op hun kerntaak. ICT is immers ondersteunend aan hetgeen zij doen. Maar ook flexibiliteit, schaalbaarheid en het beheersen van de kosten kunnen een reden zijn om te outsourcen. In het kader hiervan organiseert TIER010 – bestaande uit: Dataplace, Bytesnet, NL-DC, SmartDC, The Datacenter Group, Alticom, NL-IX, en Dutch Datacenter Association (DDA) – op donderdag 5 oktober in Theater Wallhalla in Rotterdam een inspiratiesessie voor eindbeslissers en ICT-managers uit de ICT-sector met als thema ICT infrastructuren – Visie 2022.

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl