Upgrade mediatorens voor meer aansluiting met hightech datacenters

Tot vijf jaar geleden kwamen er weinig mensen in onze mediatorens. Het bezoek bestond voornamelijk uit mensen die onderhoud plegen aan zendapparatuur en installaties. De inrichting van de torens is daarom puur praktisch van aard. Bijvoorbeeld de lift, die vervoert heel wat zware apparatuur en groot gereedschap. Om schade tijdens die ritten te voorkomen, zijn de wanden volledig bekleed met tapijt. Het onderhoud aan de toren is primair gericht om de continuïteit van de de dienstverlening te waarborgen. We plegen regulier onderhoud aan de torens, maar de uitstraling van de torens is in die tijd van secundair belang.

Tegenwoordig is dat anders. Uiteraard heeft de zorg voor continuïteit nog steeds onze hoogste prioriteit, maar nu krijgt ook het uiterlijk van de torens meer aandacht…

Leonie Williams

Leonie Williams

Toren als ontvangstruimte

Sinds Alticom in 2009 de eerste datacenters realiseerde, fungeren de torens namelijk steeds meer als ontvangstruimte. We leiden klanten rond in de markante gebouwen. Ook organiseren we regelmatig seminars voor grotere groepen geïnteresseerden. Diverse klanten maken zelfs gebruik van een werkplek in de toren. Met recht een ‘flexplek with a view’!

Authentiek versus hightech

Door het contrast met de unieke, maar functioneel ingerichte torens, zijn bezoekers steevast positief verrast, zo niet verbaasd, over de state-of-the-art datacenters die ze er aantreffen. De robuuste torens vormen de best beveiligde locatie voor uw data. Om een logische connectie te leggen tussen de torens en de hightech oplossingen die ze bieden, investeert Alticom sinds een aantal jaren meer in de uitstraling van de mediatorens. Uiteraard zonder het authentieke karakter van deze bijzondere bouwwerken te verliezen.

De frequentie van schoonmaak is omhoog gegaan en in een aantal torens zijn complete renovaties gestart. Zo hebben we in de toren in IJsselstein een vergaderruimte ingericht op de ring van de 16e verdieping. Hieromheen zijn werk- en spreekkamers ingericht. Ook in Alphen is een verdieping omgetoverd tot een werk- en vergaderruimte.

Moderniseringsslag

Inmiddels zijn we ook in Roermond gestart met een moderniseringsslag van de toren aldaar. De entree wordt opgefrist, de groenvoorziening wordt aangepakt en er komen nieuwe borden. Ook het hek, de eerste beveiligingslinie voor de apparatuur in de toren, krijgt een flinke opknapbeurt.

Binnen krijgt de inrichting een flinke oppepper met een industriële look. Er komt compleet nieuw sanitair in en we richten, net als in IJsselstein, vergader- en werkruimtes in op de 20e verdieping. Alles om de torens meer aan te laten sluiten bij de hightech datacenters die ze huisvesten.

Uiteraard krijgen ook de liften een nieuw uiterlijk. Slechts weinigen kiezen voor de trap in de hoge torens. Zeker als je groot materiaal moet vervoeren, is de lift de enige optie. Dat grote materieel vormde tevens de doorslag in de keuze voor de nieuwe aankleding van de lift. Het wordt… een fris, nieuw tapijtje.

Zodra de renovatie is afgerond, gaan we dit vieren. Ik houd u op de hoogte!

Leonie Williams, Marketing & Communication Coördinator

Reageren?

*

Wilt u de allerlaatste Alticom-updates ontvangen?

Over Alticom

Zoekt u een datacenter in de buurt? Alticom biedt u een betrouwbare, flexibele en groene oplossing. En dat op een unieke locatie. Wij bieden datacenter diensten aan in 24 hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Daarom: Smartsave uw data met de datacenters van Alticom.

Alticom B.V.

Branderweg 7 8042 PD Zwolle
T: 088 205 4400 info@alticom.nl